Begin met typen om de producten te zien waarnaar u op zoek bent.
  • Menu

Winkelmand

Sluiten
GRATIS VERZENDING OP BESTELLINGEN VANAF €99,-.

blog

blog

Streeploos en effectief dweilen

Streeploos en effectief dweilen. Het lijkt een eenvoudige klus, maar toch hebben veel mensen er moeite mee. Om het jezelf zo eenvoudig mogelijk te maken zetten we alles over streeploos en effectief vloer dweilen voor je op een rijtje, zodat jouw vloeren blinken als nooit tevoren.

Goede voorbereiding is het halve werk 

Voordat je begint met dweilen kun je een groot deel van het stof en vuil al verwijderen door te stofzuigen. Hierdoor blijft de dweil hierdoor langer schoon en heb je minder water nodig om de vloer schoon te krijgen. 

Is het meeste stof van de vloer, haal dan de obstakels weg die je eenvoudig kunt verplaatsen. Heb je huisdieren? Zet deze dan even in een andere ruimte, zo voorkom je dat je pootafdrukken krijgt op de pas gereinigde vloer. 

Gebruik een goede dweil 

Een goede vloerdweil zorgt een grondige vloerreiniging en verwijdert hardnekkig vuil, haren en andere viezigheid op je vloer.  Gebruik geen versleten of oud dweilsysteem voor je vloer te dweilen, dit maakt minder goed schoon. 

De juiste schoonmaakmiddelen voor de juiste vloer 

Niet elke vloer verdraagt dezelfde schoonmaakmethode en dezelfde schoonmaakmiddelen. Wij zetten de vloeren en de schoonmaakmiddelen waarmee voor vloer dweilen voor je op een rijtje. 

De juiste dweil kiezen om mee schoon te maken

Houten vloer

Houten vloer dweilen doe je het beste met natuurzeep of groene zeep. In het geval van groene zeep: wees zuinig met de hoeveelheid, anders zal dit resten achterlaten op de houten vloer. 

Pvc vloer

Voor een pvc vloer kun je een allesreiniger gebruiken. Bovendien kan een sopje met soda en azijn  effectief zijn: het ontvet en ontkalkt het oppervlak. Wij adviseren je de vloer schoon te maken met een pvc dweilenstoom dweil. 

Laminaat

Laminaat maak je schoon door te dweilen met azijn of een sopje schoon water en schoonmaakmiddel. 

Houten vloer dweilen

Parket 

Parket dweilen kan met water. Is je parketvloer behandeld, dan kunt je schoonmaakazijn toevoegen aan het dweilwater. Bovendien kun je behandelde parketvloeren ook schoonmaken met groene zeep. 

Waarom je nooit heet water moet gebruiken om te dweilen 

De meest gemaakte fout met de vloer dweilen is het gebruik van warm water. Warm water verdampt sneller dan koud water, waardoor er zeepresten van het schoonmaakmiddel achterblijven op de vloer. Deze resten resulteren in strepen op de vloer en een plakkende vloer. Gebruik koud water met daarin een klein beetje reiniger. 

Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel

Veel mensen gebruiken te veel schoonmaakmiddel tijdens het vloer dweilen. Dit veroorzaakt een vettige laag, waardoor je strepen krijgt. Gebruik schoonmaakmiddel altijd spaarzaam en in de juiste hoeveelheid, 2 eetlepels op een emmer water.  Zo ontstaan er geen vegen en strepen. 

Maak de vloer niet nat 

De vloer dweilen met een te natte dweil heeft verschillende nadelen. Zo zorgt het ervoor dat het langer duurt voordat de vloer droog is, wordt de vloer niet schoon en kun je voetafdrukken en waterkringen zien. 

Dweil jouw  vloer met een vochtige dweil. Heb je het gevoel dat de vloer nog niet helemaal in orde is, dweil dan nog een keer na met weinig water voor het beste resultaat. 

Vervang tussendoor je dweilwater

Vervang het dweilwater tussendoor. Hoe vaak je dit mag doet is afhankelijk van de vuiligheid van de vloer en de vloeroppervlakte.  Zo kun je je dweil reinigen, blijft het dweilwater mooi en dweil je het vuil niet weer terug de vloer op. 

Dweil in rechte banen 

Een goede manier om strepen te voorkomen, is door in rechte banen te dweilen. Probeer dit zo recht mogelijk te doen. Zo weet je ook direct dat geen plekjes overslaat. 

Droog de vloer na 

Ben je klaar met dweilen? Veel mensen laten de vloer opdrogen. Wij adviseren je om de vloer met een droge dweil droog te maken, zo kun je vlekken en strepen voorkomen. 

Reinig je dweil na gebruik

Behandel de dweil met zorg: reinig deze na elke dweilbeurt om hem langer in optimale omstandigheden te gebruiken. 

Met wat afwasmiddel kun je de dweil schoonmaken. Laat hem goed drogen voor je hem opbergt en hem nooit in een emmer staan. Dit bevordert de vorming van schimmels en bacteriën. 

Je weet nu alles over streeploos en effectief dweilen. De volgende dweilbeurt met gemak en plezier verrichten?

In ons brede assortiment A-merken vind je kwalitatieve producten voor het dweilen van jouw vloeren,, waaronder een dweilsysteem en een professionele dweil. Bij BenA profiteer je van een snelle en betrouwbare levering van jouw producten. 

Hulp bij jouw keuze nodig? Als specialist met meer dan 35 jaar in de schoonmaakbranche weten wij welke producten het allerbeste werken voor welke klus en voorzien we je graag van aanvullend advies. Neem contact met ons op per e-mail

(hallo@bena.nl) of per telefoon (+31 (0)475 475 422 ). 

 

FAQ

Waarmee kan ik het beste dweilen? 

Je kunt het beste dweilen met een goed dweilsysteem en  koud water. 

Wat doe je in dweilwater?

De meest gebruikte middelen zijn allesreiniger, azijn en groene zeep. Welke van deze middelen je in het dweilwater doet is afhankelijk van de soort vloer.

Waarom is dweilen met koud water beter? 

Warm water verdampt sneller dan koud water, waardoor er zeepresten van het schoonmaakmiddel achterblijven op de vloer. Deze resten resulteren in strepen op de vloer en een plakkende vloer. 

 

Scroll To Top

#title#

#price#
×