Begin met typen om de producten te zien waarnaar u op zoek bent.
  • Menu

Winkelmand

Sluiten
GRATIS VERZENDING OP BESTELLINGEN VANAF €99,-.

blog

blog

Ramen wassen zonder strepen

Het is een veelvoorkomende irritatie onder de meeste mensen: ramen die alsnog vuil zijn en strepen bevatten na het wassen. Je hebt er veel tijd aan besteed en ziet niet het gewenste resultaat. Zonde! Want een goed uitzicht en blinkende ramen zijn cruciaal voor de uitstraling van jouw huis of kantoor. 

Ramen wassen zonder strepen? In dit blog lees je hoe je tot een glanzend eindresultaat komt.  

Wat heb je nodig om je ramen te wassen? 

Om je ramen te wassen, heb je de onderstaande attributen nodig:

  • Een emmer met warm schoon water
  • Afwasmiddel
  • Een vochtige raam schoonmaakdoek  en een spons 
  • Een goede raamwisser of trekker
  • Een droge theedoek
  • Een stoffer
  • Een handdoek
  • Eventueel een trapje als je hoge ramen hebt
  • Eventueel een oude krant

Wij adviseren je om de juiste mix schoonmaakmiddelen te gebruiken. Voor ramen zemen kun je schoonmaakmiddel toevoegen aan het water, dit helpt bij het verwijderen van hardnekkige vetvlekken en strepen. 

In 5 stappen naar perfect gewassen, streeploze ramen 

Ramen wassen zonder strepen: met dit 5 stappenplan verwijder je moeiteloos vuil, zodat je weer kunt genieten van blinkende ramen. 

Stap 1: stof de kozijnen af

Ga je de ramen buiten wassen, maak dan eerste de kozijnen schoon met een stoffer. Verwijder al het vuil  voordat je met het water aan de slag gaat. Ga je binnen de ramen wassen, dan is afstoffen niet nodig. Leg een handdoek op de vensterbank of op de vloer zodat het water dat naar beneden druppelt, opgevangen wordt. 

Stap 2: gebruik warm schoon water om ramen te wassen zonder strepen

Neem een emmer en vul deze met warm schoon water. Doe afwas- of schoonmaakmiddel bij het water en gebruik een scheutje ammoniak als jouw ramen vet zijn. Let op: ben voorzichtig met de hoeveelheid afwas- of schoonmaakmiddel. Een te veel kan juist strepen veroorzaken. 

Stap 3: neem een doek of spons

Dompel een doek of spons in het sopje en wring uit tot deze bijna droog is. Ramen lappen doe je van boven naar beneden.  Zorg hierbij altijd dat de nieuwe baan de voorgaande overlapt. 

Stap 4: droog de ramen 

Maak de ramen droog met een raamwisser of trekker. Doe dit aan de buitenkant van boven naar beneden en aan de binnenkant van links naar rechts. Droog de raamwisser tussen elke haal met een doek. Door op deze manier de ramen te drogen zie je direct of er strepen op de ramen zitten. Veeg de ramen na met een droge doek.

Stap 5: strepen verwijderen

Zitten er nog strepen op het raam? Pak een oude krant erbij en veeg hiermee over de ramen. Zo heb je blinkende ramen zonder strepen. 

Wanneer kun je het beste je ramen wassen?

Het voorjaar en de zomer zijn de beste periodes om ramen te wassen. In de donkere dagen vallen vuil en viezigheid minder op. Als de zon schijnt zie je optimaal hoe vuil en vies de ramen zijn. 

Hoe vaak moet je je ramen schoonmaken?

De meeste mensen wassen hun ramen 2 tot 4 keer per jaar, afhankelijk van hoe vies ze zijn en hoe snel jij je stoort aan vlekken en vingerafdrukken. Wij adviseren je wel om minimaal 3 tot 4 keer je ramen te wassen.

Zo voorkom je krassen bij het zemen van je ramen

Juist tijdens het zemen van de ramen is de kans op krassen het grootst. Gebruik hoogwaardige materialen, zoals een spons zonder schuurkant, een raamwisser en een goede doek om krassen te voorkomen. Verwijder bovendien eerst zand en ander vuil van de ramen voordat je begint met schoonmaken. 

Je weet nu alles over ramen schoonmaken. Zelf aan de slag met ramen schoonmaken?

In ons brede assortiment A-merken vind je kwalitatieve producten voor jouw klus, waaronder professionele schoonmaakartikelen.Bij BenA profiteer je van een snelle en betrouwbare levering van jouw producten. 

 

FAQ

Hoe vaak moet ik mijn ramen wassen? 

De meeste mensen wassen hun ramen 2 tot 4 keer per jaar, afhankelijk van hoe vies ze zijn

en hoe snel jij je stoort aan vlekken en vingerafdrukken. Wij adviseren je wel om minimaal 3 tot 4 keer je ramen te wassen.

Wat is de beste periode om ramen te wassen?

Het voorjaar en de zomer zijn de beste periodes om ramen te wassen. In de donkere dagen vallen vuil en viezigheid minder op. Als de zon schijnt zie je optimaal hoe vuil en vies de ramen zijn. 

Ramen wassen wanneer het regent, heeft dat zin?

Ja, het heeft zin om de ramen te wassen wanneer het regent. Dit heeft geen invloed op het eindresultaat. Regenwater is vrij van mineralen en droogt streeploos op. 

Wat is de beste manier om ramen te wassen?

Gebruik warm en schoon water om jouw ramen streeploos te wassen. Voorkom te veel schoonmaakmiddel, dit kan strepen veroorzaken. Zijn de ramen vet, voeg dan een scheutje ammoniak toe aan het water. 

Scroll To Top

#title#

#price#
×