Begin met typen om de producten te zien waarnaar u op zoek bent.
  • Menu

Winkelmand

Sluiten
GRATIS VERZENDING OP BESTELLINGEN VANAF €99,-.

blog

blog

Meubels schoonmaken op professionele wijze

Meubels schoonmaken op professionele wijze 

Meubilair is onmisbaar en vaak veelvuldig in gebruik in huis. Hier wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Of het nu gaat om het opfrissen van het meubilair of om het verwijdere van een vlek. In dit blog lees je alles over meubels reinigen.  

6 schoonmaaktips om zelf je meubels schoon te maken

Door je meubels regelmatig grondig te reinigen verleng je de levensduur en blijven ze hygiënisch en proper. Als experts zetten we de belangrijkste tips om zelf je meubels schoon te maken voor je op een rijtje. 

Tip 1: controleer het materiaal van het meubel

Voordat je start met schoonmaken, controleer je eerst van welk materiaal je meubel is gemaakt. Niet elke schoonmaakmiddel werkt op een bepaald materiaal. Test het middel op een kleine plek op het meubel wat je niet direct ziet. Zo voorkom je dat je het hele meubel verpest.  

Tip 2: stofzuigen

Na het controleren van het materiaal kun je beginnen met het verwijderen van stof en kruimels van het meubilair. Gebruik hiervoor een stofzuiger. Zo verwijder je alvast het oppervlakkig vuil. 

Tip 3: gebruik een doek met microvezels

Microvezeldoeken nemen veel olie, vet en vuil op. Hierdoor hoeven er minder of zelfs geen producten gebruikt te worden. Je wast de microvezeldoek eenvoudig op 60 graden uit om al het vuil en vet optimaal te verwijderen. 

Tip 4: gebruik sproei reiniging bij hardnekkige vlekken 

Vieze handen, dat ene glas wijn dat valt of aangekoekte etensresten op het meubilair: het zal elk mens wel eens zijn overkomen. Spray een vlekken verwijderaar op het meubilair en dep na met een schone doek. Herhaal dit totdat de vlek is verdwenen en spoel na met schoon water. Droog het oppervlak goed na met een droge en schone doek. 

Tip 5: verwijder geuren

Meubilair kan na verloop van tijd muf of vies gaan ruiken. Behandel je meubelstuk met een spray van lauw water en schoonmaakazijn. Spray de inhoud over je meubelstuk en zorg ervoor dat het hierbij niet te nat wordt. Laat het een nacht intrekken en je zult merken dat je bankstel frisser ruikt.  

Tip 6: het wondermiddel

Soda is een echte allesreiniger, die je ook kunt gebruiken voor het schoonmaken van je meubilair. Maak een emmer warm water en doe er een paar scheppen soda bij. Laat die mengsel goed oplossen. Stop het microvezeldoekje in het sopje en maak het meubelstuk hiermee schoon. 

Let op de verschillende soorten stoffen

Meubelbekleding is er grofweg in twee soorten: leer of stof. Bij meubels schoonmaken moeten deze soorten materialen moeten anders behandeld worden, zo voorkom je dat het materiaal niet beschadigd. 

Stoffen maak je het beste schoon met een absorberende doek. Gebruik voor het schoonmaken afwasmiddel en warm water. Dep de oppervlakte droog met de doek en laat op de lucht drogen.  

Leer behandel je met een mengsel van koud water en azijn. Giet het water en azijn in gelijke delen in een emmer. Gebruik een oude doek en wrijf goed over het leren oppervlakte van het meubilair heen. 

Het belang van je meubels impregneren

Na het reinigen van jouw meubels is het handig en verstandig om jouw meubels te impregneren. 

Met impregneren breng je een onzichtbare beschermlaag op de meubels aan, waardoor vet, vuil en vocht minder kans krijgen om zich in het materiaal van het meubilair vast te zetten. Je meubels blijven mooi en stijlvol uitzien en de levensduur wordt verlengd. 

Kies een impregneerspray die geschikt is voor jouw meubelstuk. Voor je de impregneerspray gebruikt is het belangrijk om eerst de instructies goed te lezen. Impregneer vervolgens het meubelstuk en zorg ervoor dat je het middel gelijkmatig over het meubel verdeeld, anders kunnen er vlekken ontstaan.

Voordat je het meubelstuk weer kunt gebruiken is het belangrijk dat je de spray goed laat drogen. Als je plaatsneemt op het meubilair wanneer dit nog niet is opgedroogd, dan is de kans groot dat je vlekken in je kleding krijgt en dat de impregnering op deze plekken niet zal werken. 

Meubels reinigen kun je zelf doen of laten doen. Zelf jouw meubels reinigen is goedkoper. Zorg er dan wel voor dat je het op de juiste manier doet. Een goede voorbereiding is het halve werk. 

In ons brede assortiment A-merken vind je kwalitatieve producten voor onderhoud, waaronder professionele schoonmaakartikelen voor het reinigen van jouw meubels. Bij BenA profiteer je van een snelle en betrouwbare levering van jouw producten. 

Hulp bij jou keuze nodig? Als specialist met meer dan 35 jaar in de schoonmaakbranche weten wij welke producten het allerbeste werken voor welke klus en voorzien we je graag van aanvullend advies. Neem contact met ons op per e-mail (hallo@bena.nl) of per telefoon (+31 (0)475 475 422). 

 

 

FAQ

Hoe vaak moet je je meubels schoonmaken? 

Het onderhoud van jouw meubilair is belangrijk om het lang in optimale conditie te houden. Maak jouw meubilair drie keer per jaar schoon. Zo blijven de meubels schoon en voorkom je dat er vuil achterblijft.

Is meubelreiniging geschikt voor alle meubels? 

Meubel kunt u toepassen voor alle meubelstoffen. Let er wel op dat je het juiste impregneermiddel per meubelstof gebruikt. 

Wat zijn de kosten van meubelreiniging

U kunt meubels eenvoudig zelf reinigen met impregneermiddelen. De kosten van het reinigen van jouw meubels zijn afhankelijk van onder meer de hoeveelheid vlekken en vuil. 

Scroll To Top

#title#

#price#
×